Ljeto u Zagorju

Iako je travanj naš najdraži mjesec, već se sada radujemo bujnom svibnju, lipnju i srpnju.

Dok smo u travnju svjedoci čarolije koju priroda izvodi pred našim očima, nijansirajući zagorska brda iz svih nijansi smeđe i sive u sve nijanse zelene, u ljetnim je mjesecima sve tako bujno i prelijepo da ulažemo dodatne napore odvojiti oči s tih brda pred nama.

Dok stojimo na najvišem balkonu naše kućice, uvijek iznova zaključujemo kako je ovdje kao u raju, a naša srca ispunjava beskrajna sreća i zahvalnost što smo se upustili u ovu avanturu.

Osim te očaravajuće prirode, naš kraj nudi i pregršt zbivanja u mjesecima koji dolaze.

Prošle godine i sami smo posjetili sva događanja u okolici, stoga ove godine možemo toplo preporučiti:

Svibanj u Zaboku, Zabok

1.-29. svibnja 2023.

Grad Zabok obilježava 30. obljetnicu osnutka, a svoj rođendan slavi cijeli mjesec manifestacijom Svibanj u Zaboku – Vesna Pisarović, Kavaliri, Partibrejkersi, Rade Šerbedžija i Crvena jabuka – samo su neka od glazbenih imena koja će svojim glasovima ispuniti svibanjski zrak

Stubica fest, Donja Stubica

2.-4. lipnja 2023.

Tri dana bogatog sadržaja za sve generacije – gastro zabavna zona, Tahijev viteški turnir, Fellerov kutak – brojni koncerti (Jole, Psihomodopop, Footloose band, The Sway band, Boss band)

Ljeto na Bajerima, Bedekovčanska jezera

2.-4. lipnja 2023.

Trodnevni program s tri glavne manifestacije – Sajam i izložba zagorskih vina, Štruklijada i Igrajte nam mužikaši, te brojnim popratnim sadržajem – pripremanje zagorske košte i fiša, kazališne predstave, gastro show, paint & wine radionice i brojni koncerti.

Mali ulični festival, Stubičke Toplice

9.-11. lipnja. 2023.

Red zabave, red plesa, red druženja, odlične hrane i cuge.

Ljeto u Dvorcu Oršić, Gornja Stubica

26.lipnja – 16. srpnja 2023

Glazbeno scenski festival koji dovodi zanimljiva glazbena imena kroz ljetne večeri u dvorac Oršić.

Tabor film Festival, Tabor

6.-9. lipnja 2023.

Međunarodni festival kratkometražnog filma koji se održava svake godine u srpnju, a smješten je na autentičnoj lokaciji Hrvatskog zagorja, u jedinstvenom ambijentu spomenika…

BadlFest, Krapinske Toplice

20.-23. srpnja 2023.

Šarmantni festival dobrih vibracija, smijeha, umjetnosti, odličnih koncerata, dječjih aktivnosti, filmskih projekcija, izložbi i sportskih druženja.

Tuheljska noć, Terme Tuhelj

29. srpnja 2023.

Kulturno-zabavni program uz spektakularni tradicionalni vatromet u ponoć.

Želite li samo očarano sjediti i gledati izlaske i zalaske sunca ili uživati u događanjima, koncertima, finoj hrani i kapljici – Zagorje je tu za sve!