Uskrs u Zagorju

Uskršnji praznici idealna su prilika za kratak bijeg od svakodnevice i odmor u blizini grada. Samo 30-ak kilometara od Zagreba ušetajte u tek propupalu, travanjsku Bajku na dlanu.

Uskršnji doručak s pogledom na zagorske brege, a zatim šetnja i istraživanje okolice pretvorit će se u nezaboravnu travanjsku avanturu.

Donosimo Vam tek nekoliko, od pregršt, prijedloga za kratke izlete u okolici:

Barokni dvorac Trakošćan – ovaj prelijepi dvorac iz 13. stoljeća jedan je od najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskoj. Nalazi se na brežuljku iznad jezera, okružen šumama i parkovima. Možete se prošetati oko dvorca, posjetiti muzej i uživati u prekrasnom pogledu na krajolik.

Muzej “Staro selo” Kumrovec  koje slovi kao najpoznatije selo u Hrvatskoj – jedna je od većih turističkih atrakcija Zagorja. Osim očuvane tradicijske arhitekture, Muzej organizira brojne manifestacije i radionice. Dva tjedna prije Uskrsa u ponudi Muzeja je radionica izrade tradicionalnih pisanica: Pisanjke moje bake.

Šetnja kroz krošnju – jedinstvena staza kroz krošnje Zelenjaka, uključuje promatračnice za ptice i ljuljačke, a tema bioraznolikosti isprepliće se s temom glazbe.

Poučno-rekreativna šetnica Kapelščak – uz brdo Kapelščak u pravcu vidikovca i kapele svete Katarine – duljina staze je 2 kilometra, a za obilazak Vam je potrebno 45 minuta laganog hoda.

Krapinske toplice – ovo je još jedno termalno odredište u Zagorju, poznato po svojim ljekovitim izvorima vode. Možete uživati u bazenima s toplom vodom i ljekovitim blatom, kao i u wellness tretmanima, a nakon kupanja svakako prošećite Šetalištem hrvatskog narodnog preporoda gdje je ovog Uskrsa postavljeno, osim tradicionalnih osam velikih i 830 malih pisanica, povodom 830 obljetnice prvog spominjanja imena Krapine.

 

Vidimo se ovog Uskrsa?