Ribolov u Zagorju

Bedekovčanska jezera su skupina umjetnih jezera koja se nalaze u Bedekovčini. Jezera su nastala iskopavanjem gline za potrebe obližnje ciglane, a danas su popularno izletište i rekreacijsko područje za lokalno stanovništvo. Oko jezera se nalazi uređena šetnica koja omogućuje ugodne šetnje i rekreativne aktivnosti poput trčanja i biciklizma. Jezerima upravlja sportsko ribolovno društvo iz Bedekovčine tako da su  jezera također pogodna za sportski ribolov. Ovo jezero omiljeno je među ribolovcima zbog svoje mirne atmosfere i raznolikog ribljeg fonda. U jezerima ima šarana, amura, smuđa, štuka i somova.

Sportski ribolov odličan je  bijeg od svakodnevnog stresa i nudi istinsku povezanost s prirodom. Ribolovac može uživati u ljepoti jezera i okoliša, promatrati ptice i druge životinje u njihovom prirodnom staništu i prepustiti se zelenoj meditaciji u toj zelenoj, čarobnoj bajci na dlanu.

Prije ribolova na jezerima, preporučuje se provjeriti lokalne propise i pravila ribolova te nabaviti odgovarajuće dozvole kako biste imali legalno iskustvo ribolova. Također, informirajte se o sezoni ribolova i eventualnim ograničenjima kako biste se pridržavali pravila održivog ribolova.

Više o prodaji ribolovnih dozvola možete saznati na web stranicama SRD Jezera, kao i o pravilima kojih se valja pridržavati tijekom ribolova.

Od naše su kućice ova prelijepa jezera udaljena 7 kilometara, odnosno 10-ak minuta vožnje automobilom.