Rekreativno jahanje u Zagorju

O konjima i jahanju sanjala sam od kada znam za sebe.

U mojoj je sobi na zidu stajala uokvirena slika puzzli od 1000 komada koju sam s roditeljima složila još kao dijete. Znala sam ju satima zaneseno gledati i sanjariti o tome kako ću to biti ja, kada odrastem – djevojka s konjima.

U međuvremenu sam odrasla i ostarila, negdje u preseljenjima izgubila svoju sliku od puzzli, ali i san o jahanju. Mislila sam da sam već i prestara da u životu više ikada sjednem u sedlo.

Da nikada nismo prestari naučiti nešto novo, dokazao nam je i Centar za jahanje Ritam s konjem koji nas je ohrabrio i pružio nam punu podršku u našim prvim, nesigurnim konjskim koracima.

Uz Josipa i predivne trenerice, nakon godinu dana treninga, u jahanju uživamo punim plućima, a Beba, Archie, Mitzi, Salurn i ostatak četveronožne ekipe postali su naši najbolji terapeuti.

Zagorje postaje hit odredište za aktivni odmor, a avanturu na leđima konja jednostavno morate doživjeti. Konjičke staze koje vode kroz bajku na dlanu nude poseban doživljaj Hrvatskog zagorja.

Jahanje donosi brojne fizičke i psihičke dobrobiti.

Ovo su samo neke od njih:

  1. Jahanje poboljšava i pomaže u razvijanju ravnoteže i koordinacije jer zahtijeva od jahača da se uskladi s pokretima konja.
  2. Jača mišiće – jahanje konja uključuje rad različitih mišićnih skupina, uključujući mišiće trupa, nogu, leđa i ramena. Ovo jača i tonizira mišiće.
  3. Poboljšava fleksibilnost – također pomaže u poboljšanju fleksibilnosti, posebno u kukovima i koljenima, jer jahač mora biti sposoban prilagoditi se pokretima konja.
  4. Smanjuje stres – jahanje konja može biti vrlo opuštajuće i terapeutsko iskustvo. Fokus na jahanju može pomoći da se smanji stres i anksioznost.
  5. Povećava samopouzdanje – uspješno jahanje konja može pomoći u izgradnji samopouzdanja i samopoštovanja.
  6. Razvija odgovornost – briga za konja zahtijeva od jahača odgovornost i organizacijske vještine.
  7. Poboljšava socijalizaciju – jahanje konja također može pomoći u razvijanju socijalnih vještina i upoznavanju novih ljudi u zajednici.

Centar Ritam s konjem udaljen je od naše kućice samo 7 kilometara (10 minuta vožnje). Mini škole jahanja, šetnje na konju, trening terenska jahanja ili proslave rođendana možete rezervirati na:

Ritam s konjem

a smještaj kod nas na:

Sky Touch Hill

Mi Vam jamčimo da ćete u ovom avanturističkom vikendu uživati… beskrajno!