Zagorje Bike

Biciklizam postaje sve popularniji način aktivnog odmora, a osim što poboljšava fizičko zdravlje, odlična je aktivnost za sagorjevanje kalorija, pomaže u jačanju srca i pluća, također je odlična aktivnost za smanjenje stresa i tjeskobe. Tijekom vožnje biciklom, tijelo luči endorfine koji poboljšavaju raspoloženje i smanjuju razinu stresa. Vozite li, pri tom, kroz pravu Bajku na dlanu – benefiti su trostruki.

Zagorje nudi prekrasne krajolike, sa zelenim brežuljcima, rijekama i jezerima, stazama i putevima koji su idealni za biciklizam.

Neke od najpopularnijih biciklističkih staza uključuju stazu od Zaboka do Marije Bistrice, stazu od Krapine do Krapinskih toplica, stazu od Svetog Križa Začretja do Oroslavja i stazu od Tuhelja do Zlatara. Također, u Zagorju postoje mnoga mjesta za iznajmljivanje bicikala i organizirane biciklističke ture, koje se često kombiniraju s obilascima vinskih podruma, restorana i drugih atrakcija u regiji. Za one koji traže dodatne izazove, u Zagorju postoji nekoliko izvrsnih staza za brdski biciklizam, posebno na brdima Strahinjščica i Ivančice.

S druge strane, za ljubitelje mirnih vožnji, postoje i mnogi manje zahtjevni putevi i staze, koji vode kroz slikovite krajolike i mala sela, gdje se može okusiti lokalna hrana i pića.

Na webu Zagorje.Bike možete pronaći idealnu rutu za sebe.

Naši bicikli spremni su za Vaš aktivan vikend.

Rezervirajte odmah!